сряда, 22 януари 2014 г.
Китайски ориз с гъби
Продукти за 2 порции :
2 ½ чаени чаши ориз ( Parboiled Reis )
200 гр. гъби Печурки
4 средни моркова
4 стръка пресен лук
4 яйца
1 кубче пилешки бульон
щипка черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Първо в една тенджера сваряваме ориза, като съотношението му към водата е 1:2. Той се сварява в леко подсолена вода на бавен огън с капак за около 13 - 14 минути. Веднага след като е готов се слага в гевгир и се измива с вода. Оставяме ориза добре да се отцеди. След това в един тиган ливваме малко олио и като се позагрее добавяме 4 -те моркова нарязани на тънки ленти. Морковите трябва да са леко омекнали преди да добавим гъбите. Когато вече прибавим гъбите и също нарязания предварително пресен лук, натрошаваме 2 -те пакетчета пилешкия бульон отгоре.Разбъркваме добре като внимаваме гъбите да не се препържат, те трябва да останат леко жилавки. Яйцата ги правим бъркани като ги приготвяме на отделно място, след което ги прибавяме към цялото ястие. Поръсваме с черен пипер и сол. По желание може да се добави и соев сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)

мммм вкусно изглежда :)
ОтговорИзтриване