Картофено нудли
Продукти:
700 гр. картофи
1 яйце
10 суп. лъжици брашно
1 ч. лъжица сол
1 щипка индийско орехче
1/2 стрък праз
Картофите за нудлите ги слагаме да се сварят заедно с кората за 30 минути. Още топли ги обелваме и ги слагаме на повърхност, посипана с брашно. Смачкваме ги с помощта на точилка и прибавяме след това яйцето, брашното, солта и индийското орехче. Ако е необходимо, добавяме още малко брашно. Не трябва да се меси дълго време. Оформяме меко, леко жилаво тесто, което навиваме на руло и нарязваме на филии с дебелина 5 мм. Всяка филийка нарязваме на ивици, които разточваме с пръсти върху набрашнена повърхност в двата края, така че да се заострят краищата. Поръсваме ги с брашно и ги оставяме да постоят 5-10 мин. Нудлите след това пускаме във вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността. Отцеждаме ги. Нудлите после ги запържваме в малко зехтин или олио. По желание при пърженето можем да добавим праз, лук или нещо друго по ваш избор , в този случай аз съм използвала праз.

Няма коментари:
Публикуване на коментар