Гарнитури



Картофено нудли






















Продукти:

700 гр. картофи
1 яйце
10 суп. лъжици брашно
1 ч. лъжица сол
1 щипка индийско орехче
1/2 стрък праз
  
     Картофите за нудлите ги  слагаме да се сварят заедно с кората за 30 минути. Още топли ги обелваме  и ги слагаме на повърхност, посипана с брашно. Смачкваме ги  с помощта на точилка и  прибавяме след това  яйцето, брашното, солта и индийското орехче. Ако е необходимо, добавяме още малко брашно. Не трябва да се меси дълго време. Оформяме меко, леко жилаво тесто, което навиваме  на руло и  нарязваме на филии с дебелина 5 мм. Всяка филийка  нарязваме  на ивици, които  разточваме с пръсти върху набрашнена повърхност в двата края, така че да се заострят краищата. Поръсваме ги  с брашно и ги  оставяме  да постоят 5-10 мин. Нудлите  след това  пускаме  във вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността. Отцеждаме ги. Нудлите после  ги  запържваме в малко зехтин или олио. По желание при пърженето можем да добавим  праз, лук или нещо друго по ваш избор , в този случай аз съм използвала праз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар