неделя, 19 януари 2014 г.

Панирано пилешко филе със сметанов сос и черни трюфели




ПРОДУКТИ за 2 порции
250 гр. пилешко филе
2 яйца
 
За панировката:
галета
розмарин
щипка сол
щипка черен пипер

За соса:
50 гр. черни зимни трюфели
200 мл.  сметана (за готвене)
40 мл. олио
сол на вкус
магданоз за поръсване 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Мариноваме пилешките филета  в прясно мляко. Така ще станат  много крехки. Начукваме филетата, посоляваме ги  и добавяме към тях малко черен пипер. Овалваме ги в приготвената  панировка. Загряваме тигана и слагаме пилешките филета, запържваме ги докато добият лек оранжев цвят.
В същото време слагаме в касерола  вода и когато тя заври, пускаме яйцата. Те са така наречените яйца по панагюрски и след като те са готови ги добавяме към готовите изпържени филета.


Черен зимен трюфел



Няма коментари:

Публикуване на коментар