ПРОДУКТИ за 2 порции
250 гр. пилешко филе
2 яйца
250 гр. пилешко филе
2 яйца
За панировката:
галета
розмарин
щипка сол
галета
розмарин
щипка сол
щипка черен пипер
За соса:
50 гр. черни зимни трюфели
200 мл. сметана (за готвене)
40 мл. олио
За соса:
50 гр. черни зимни трюфели
200 мл. сметана (за готвене)
40 мл. олио
сол на вкус
магданоз за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Мариноваме пилешките филета в прясно мляко. Така ще станат много крехки. Начукваме филетата, посоляваме ги и добавяме към тях малко черен пипер. Овалваме ги в приготвената панировка. Загряваме тигана и слагаме пилешките филета, запържваме ги докато добият лек оранжев цвят.
В същото време слагаме в касерола вода и когато тя заври, пускаме яйцата. Те са така наречените яйца по панагюрски и след като те са готови ги добавяме към готовите изпържени филета.
![]() |
Черен зимен трюфел |
Приготвяне на соса: Олиото се загрява до температура за пържене, след което се
сваля от котлона и в него се слагат предварително ситно настърганите
трюфели. Добавя се сол на вкус. В отделен съд се разбива
сметаната с миксер и към нея се добавя трюфелната смес, разбъркваме до получаването на
хомогенна смес. Когато всичко е готово и е сложено в чинията, можем да поръсим малко магданоз




Няма коментари:
Публикуване на коментар