Продукти за две пилешки вретена:
2 пилешки филета
2 сварени яйца
1 кисела краставичка
1 голяма гъба
2 парчета топено сирене Роса
2 чаена лъжичка маргарин
3 лъжици настърган кашкавал
щипка сол
щипка черен пипер
щипка червен пипер
Приготвяне:
Първо режем пилешкото филе наполовина,като се стараем то да получи форма на сърце. После ги вкарваме в една малка торбичка, за да не се нараняват при тяхното начукване. След това поръсваме върху тях съвсем малко сол и черен пипер.
Нарязваме киселата краставичка на малки кубчета. Обелваме гъбата и я нарязваме също на кубчета. После ги изпържваме.
Сваряваме двете яйца и ги натрошаваме. Всичкото го смесваме и след това настъргваме кашкавал - 3 лъжици. Като се сложи кашкавала , се добавя и 2 чаени лъжици маргарин. Всичкото хубаво се разбърква. Намазваме с по едно топено сирене вътрешната страна на филетата. Напълваме ги с готовата плънка и после ги затваряме със забодени клечки за зъби.
Филетата ги овалваме в брашно и ги пържим в загрята мазнина. Всяка страна на филето се запечатва за 3 до 4 минути. После приготвяме една малка тавичка в която ще се пекът филетата. Намазваме й дъното и ги поставяме в нея. Поръсваме филетата с червен пипер отгоре.
Слагаме ги на 300 градуса в незагрята фурна и се пекат 45 минути.






Няма коментари:
Публикуване на коментар