събота, 9 ноември 2013 г.

Пилешко вретено с картофен чипс




























         


























Продукти за две пилешки вретена:

2 пилешки филета
2 сварени яйца
1 кисела краставичка
1 голяма гъба
2 парчета топено сирене Роса
2 чаена лъжичка маргарин
3 лъжици настърган кашкавал
щипка сол
щипка черен пипер
щипка червен пипер

Приготвяне:

          Първо режем пилешкото филе наполовина,като се стараем  то да получи  форма на сърце. После ги вкарваме в една малка торбичка, за да не се нараняват при тяхното начукване. След това поръсваме върху тях съвсем малко сол и черен пипер.

















    Нарязваме киселата краставичка на малки кубчета. Обелваме гъбата и я нарязваме също на кубчета. После ги  изпържваме.

















    Сваряваме двете яйца и ги натрошаваме. Всичкото го смесваме и след това настъргваме кашкавал - 3 лъжици. Като се сложи  кашкавала , се добавя и 2 чаени лъжици маргарин. Всичкото хубаво се разбърква. Намазваме  с по едно топено сирене  вътрешната страна на филетата. Напълваме ги с готовата плънка и после ги  затваряме  със забодени клечки за зъби.
















        Филетата ги овалваме в брашно и ги пържим в загрята мазнина. Всяка страна на филето се запечатва за 3 до 4 минути. После приготвяме една малка тавичка в която ще се пекът филетата. Намазваме й дъното и ги поставяме в нея. Поръсваме филетата  с червен пипер отгоре.
















     Слагаме ги на 300 градуса в незагрята фурна  и се пекат  45 минути.














Няма коментари:

Публикуване на коментар